Stress van het Corona virus en wat nu?

Geplaatst op 19-03-2020

Iedereen is er mee bezig. Je kunt er niet omheen, ook al zou je dat het liefste willen doen. Alles is afgezegd, alle activiteiten, sporten, vakanties… je huis is nu je veilige thuis.

Mooie dingen ontstaan gelukkig ook, in een tijd van stress. Ik zie vaders met hun kinderen fietsen of even voetballen. Moeders die de skates onderbinden en met hun dochter gaan skaten. Buurtinitiatieven om boodschappen voor ouderen te doen. Bedrijven die zich inzetten voor de medemens en con-collega’s. Wat mooi! Ik heb moeders gehoord die wanneer ze voorlezen voor hun eigen kinderen, dit opnemen en delen. Zodat andere ouders hier ook wat aan hebben. Soms zo simpel, maar je moet er maar opkomen.

Het zijn allemaal activiteiten en ontwikkelingen die zorgen dat je stress ook wat minder wordt rondom het Corona virus. En dat is erg belangrijk. Stress zorgt ervoor dat je immuunsysteem wordt verlaagd en dat je dus vatbaarder bent. Wanneer ik “stress verlaagt immuunsysteem” opzoek op het internet, sta ik verbaasd hoe weinig en hoe oud de artikelen hier over zijn (kan aan mijn zoeken liggen). Waar wij met het Corona virus te maken krijgen is langdurige stress. En dat zorgt ervoor dat je Cortisol (stress hormoon) hoog blijft en op de lange termijn je immuunsysteem verlaagt. In één artikel wordt het volgende beschreven: “…de stress wordt chronisch. De stress blijft aanwezig en de negatieve gevolgen van stress treden op de voorgrond. Dit is de keerzijde van stress. Op de eerste plaats is stress iets goeds, maar wanneer het te lang gaat duren, geeft stress problemen. Groei, voortplanting en het afweersysteem worden geremd en de hersenen blijven in de alarmstand staan.”

Wat kan je doen om je stress (en cortisol) te verlagen?
Hoe verminder je je stress? Positief denken. Veel lachen. Leuke filmpjes kijken. Naar buiten gaan en zien hoe de bloemen weer gaan bloeien, het gras weer groen wordt, de struiken weer blaadjes krijgen… blijven bewegen en sporten… En dan? Continu word je er met nieuws over het Corona virus om je oren geslagen. Weer meer mensen besmet, weer meer doden… het neemt alleen nog maar toe. En je stress staat weer aan.

EFT, Emotional Freedom Techniques, kan je stress effectief verlagen. Sterker nog je kan het meerdere keren per dag toepassen, wanneer je maar wilt, hoe vaak je maar wilt. Wanneer jij het wilt. Daarvoor heb ik een Power Tapping Meditatie voor deze Corona virus stress geschreven en opgenomen. Dit is een geleide meditatie waarbij ik je met het Tappen help. Ik vertel je wat je kan zeggen en waar je moet kloppen. Heel simpel en het duurt slechts een kleine 12 minuten. Velen hebben het al uitgeprobeerd en hun stress niveau ging elke keer omlaag.

Ik heb een kort filmpje waarop ik de EFT kloppunten (Tapping) uitleg. Dat doe ik door gebruik te maken van je eigen ademhaling en de mogelijke stress die je op je longen hebt. Je kan ook het Overzicht EFT Punten erbij pakken en gewoon meedoen. Het kan niet verkeerd gaan wanneer je niet helemaal op het juiste punt tapt. Dus geen zorgen. Probeer het uit en verlaag je stress die door het fenomeen Corona virus wordt veroorzaakt. Voorkom dat je immuunsysteem, tegen beter weten in, verlaagd wordt. Op mijn website (live-your-choice.com) kan je meer over EFT en Power Tapping lezen. Dan wil ik afsluiten met iets moois wat ik vandaag heb gelezen en ik graag met je deel:

When ‘I’ is replaced by “We”
Even “Illness” becomes “Wellness”

Blijf gezond en blijf Tappen.

Sandra