Wat een woordje al niet kan doen

Geplaatst op 14-01-2020

Wat een woordje niet al kan doen en wat een effect van een gemiste knuffel teweeg kan brengen. Alle negatieve gevoelens kunnen ondergebracht worden in een angst, boosheid of verdriet. Die kunnen onderliggend zijn aan zo’n woordje of de niet verkregen knuffel. En dan kon ons denken ons veel zeggen, maar ondertussen is het al in ons lichaam opgeslagen. Positief denken, yoga, meditatie, vakantie kan deels helpen, maar daarmee haal je de angel er niet uit. Er moet een cognitieve shift ontstaan en niet alleen vanuit het denken, gevoel of lichaam.

Ik geloof dat het loskoppelen van de gebeurtenis en de negatieve gevoel of emotie, de stress en lichamelijke pijnen je dichterbij je negatieve kern overtuigingen komt. En wanneer je die kan aanpakken, neutraliseren en opruimen, om je pas echt tot jezelf, je ware ik. En kan je je Zelf leren ontdekken en helemaal in je kracht staan. De kracht die je altijd al in je had, echter overschaduwd wordt door de ervaringen in je leven.

Ik ben overtuigd dat alle lichamelijke en emotionele pijnen opgelost of verklaard kunnen worden door je negatieve ervaringen en de stressvolle gebeurtenissen in je leven.

De impact van een woordje, een niet verkregen knuffel. Je lichaam kan een begin zijn of een gebeurtenis uit je leven. Dat zijn de bewuste ingangen. En van daaruit kom je bijna op logische wijze bij je onbewuste en onbekende ingangen.

Hoe hier te komen? Door EFT en coaching, dat ik Power Tapping noem.